Geplaatst op

Badkameroase van welzijn

Badkamer

Als je een stijlvolle badkamer wilt inrichten, hoef je niet per se diep in je trukendoos te graven. Slechts een paar originele decoratieve objecten, een doordacht opbergsysteem of een beetje fris groen kunnen een geheel nieuwe sfeer creëren. Hoe zoiets eruit zou kunnen zien, wil ik je nu laten zien met mijn 10 favoriete tips voor een gezellige badkamer!

Alles op zijn plaats

Niet elke vrouw gebruikt make-up in de badkamer. Maar voor iedereen die er het liefst zijn make-up op aanbrengt, is een juiste opberging essentieel.Gelukkig zijn er een groot aantal organisatiesystemen waarin kwasten, poeders etc. kunnen worden ondergebracht. Trouwens, een georganiseerde make-upcollectie bespaart ook tijd in de dagelijkse schoonheidsroutine …

Denk roze

Voor degenen die niet meisjesachtig genoeg kunnen zijn, hier komt de volle lading roze! Toch lijkt het niet op Barbie – het verfijnde bloemenpatroon en gouden accenten geven de badkamer een classy touch. En met dit sterke kleurenschema is een goed humeur vroeg in de ochtend onvermijdelijk!

Fris groen

Als je een badkamer met een raam hebt, prijs jezelf dan gelukkig. Daglicht is de enige basisvoorwaarde voor onderhoudsvriendelijke kamerplanten – zo wordt de badkamer een groene oase! Fris groen is een echte blikvanger op planken en vensterbanken. Vooral planten uit de tropen voelen zich thuis in een warm, vochtig kamerklimaat, maar regelmatig water geven kan toch geen kwaad!

Meneer en mevrouw

Levendige accessoires geven elke badkamer charme en karakter. Vooral koppels kunnen hier kiezen uit een schat aan leuke decoratie-ideeën. Wat dacht je bijvoorbeeld van handdoeken voor hem & haar? Het geheel heeft ook een praktisch voordeel: Make-upresten en stoppels blijven eindelijk waar meneer & mevrouw ze hebben achtergelaten.

Stijldouchen

Een mooi douchegordijn is niet alleen mooi om naar te kijken, het heeft ook een praktisch nut. Er is immers niets vervelender dan enorme plassen water in de badkamer. En wanneer het handige badkameraccessoire ons met een motiverende uitspraak begroet, begint de ochtendverzorgingsroutine met een glimlach!

Nieuwe tegels

Wie zei dat badkamertegels altijd licht en neutraal moeten zijn? Sterker nog, donkere tinten kunnen er ook heel stijlvol uitzien. Vooral zwarte hoogglans tegels zorgen voor een zeer elegante en moderne uitstraling zonder in te boeten aan comfort. De weg naar deze look hoeft niet per se een ingrijpende verbouwing te zijn – wil je de zwarte tegels voorlopig even testen, dan kun je ook zelfklevende folies gebruiken.