Geplaatst op

De loonadministratie

Administratie

In kleine bedrijven zorgt de werknemer die werkzaam is in de algemene boekhouding meestal voor de salarisadministratie. Bij grotere bedrijven is dat niet meer mogelijk als er maandelijks honderden loonboekingen verwerkt moeten worden. Sommige bedrijven doen dan een beroep op uitbesteding en besteden de volledige loonadministratie uit aan een externe dienstverlener. Anderen huren een speciale werknemer (of meerdere) in die zich uitsluitend bezighoudt met alle kwesties met betrekking tot de salarissen van werknemers.

Een salarisadministrateur , zoals bijvoorbeeld Het salariskantoor, moet uitgebreide kennis hebben van het loonbelastingrecht, het sociale zekerheidsrecht en het arbeidsrecht. Voor jonge ondernemers en start-ups met weinig ervaring op deze gebieden kan het daarom erg handig zijn om de salarisadministratie uit te besteden om typische beginnersfouten te voorkomen die later veel tijd en geld kunnen kosten.

Welke taken heeft de salarisadministratie?

Voor elke werknemer in het bedrijf wordt een zogenaamde loonrekening aangemaakt. Deze omvatten persoonlijke gegevens zoals adres en geboortedatum, evenals de klasse van de inkomstenbelasting en informatie over sociale zekerheid. Verder registreert de salarisadministratie alle belangrijke aspecten met betrekking tot de uitbetaling van salarissen, d.w.z. H. de dag waarop het salaris wordt uitbetaald en de periode waarover het salaris wordt uitbetaald. Naast het feitelijk prestatieloon of basissalaris wordt de beloning in natura apart vermeld en worden toeslagen voor bijvoorbeeld nachtwerk, zondagwerk en slechtweertoeslag genoteerd. De salarisadministrateur moet ook loondoorbetalingen bij ziekte of zwangerschapsverlof verwerken. Verder worden alle toeslagen en andere buitengewone inkomsten geregistreerd. Als de werkgever kapitaalvormende uitkeringen betaalt, worden deze hier ook geregistreerd.

Het is duidelijk dat hoe meer factoren bij de berekening betrokken zijn, hoe complexer de loonadministratie wordt. Als alle loonboekingen zonder uitzondering van toepassing zijn op werknemers met een reguliere 40-urige werkweek, is het aanmaken van de payroll voor de salarisadministrateur eenvoudiger dan in bedrijven waar werknemers worden uitbetaald op basis van uurloon en verschillende toeslagen ontvangen voor nacht- en weekendwerk of overuren.

Welke taken voert de salarisadministratie nog meer uit?

Naast het maken van de daadwerkelijke loonstroken heeft de salarisadministrateur nog vele andere taken. Andere taken van de afdeling zijn onder meer rapportages aan de sociale zekerheid, ziektekostenverzekering en de verantwoordelijke belastingdienst. Een zorgvuldige documentatieplicht is hierbij essentieel, aangezien de belastingdienst en de pensioenverzekeringsinstellingen regelmatig controles uitvoeren. Aan het einde van een boekjaar sluit de salarisadministratie de loonrekeningen af ​​en meldt de vaststelling aan de sociale verzekeringen, het uitzendbureau en de statistiekbureaus.

Tegenwoordig gebeurt dit over het algemeen elektronisch. Als er nieuwe werknemers worden aangenomen, moeten ze dienovereenkomstig worden geregistreerd. Als medewerkers het bedrijf verlaten, worden ze weer uitgelogd.

Zelf je loonlijst maken of aan iemand anders geven?

Vroeg of laat vragen ondernemers zich af hoe ze de salarisadministratie het beste kunnen aanpakken. Om u niet alleen te laten met de vraag, hebben we een gratis gids gemaakt die precies dit onderwerp belicht en u optimaal ondersteunt bij uw besluitvorming.