Geplaatst op

Tips om te ontspannen

Zoek een gezellige plek

Iedereen heeft wel een plek in het huis waar er heerlijk gerelaxed kan worden. Kussens en misschien zelfs een dekentje op de fauteuil kan het heel erg fijn maken om een middagje te ontspannen. Maak het jezelf comfortabel, pak wellicht een drankje en een snack erbij en ga lekker zitten. Een middagje op de bank een serie kijken of een leuke podcast luisteren kan erg ontspannend zijn. Of misschien vind je het wel leuk om een woordpuzzel te doen, dan is dit ook zeker een goede manier om te ontspannen.

Eerst taken afmaken

Om echt goed te kunnen ontspannen is het belangrijk dat de taken die er lagen voor die dag wel eerst afgemaakt zijn. Het is erg fijn als er hard is gewerkt, de boodschappen zijn gedaan en het huis aan kant is om dan te gaan zitten op de comfortabele eetkamerstoelen en te kunnen ontspannen maar toch de taken gedaan zijn die gedaan moesten worden. Het geeft een erg voldaan gevoel en zo hoeft niemand zich meer zorgen te maken en kan er fijn ontspannen worden.

Relaxte kleding

Om lekker te kunnen ontspannen is het ook belangrijk dat je lekker zittende kleding aan hebt. Hangen in de fauteuil kan niet in een strakke spijkerbroek of overhemd. Trek de meest zachte, wollige, oversized trui en joggingbroek uit de kast en geniet van de omhelzingen van de zachte binnenkant van de trui. Lekker zittende kleding zorgt vaak in het hoofd ook voor een ontspannen en rustig gevoel zodat je lekker kunt relaxen.

Nodig vrienden uit

Niets is zo leuk als samen met je vrienden iets ondernemen. Iets ondernemen hoeft niet per se te betekenen dat je moet gaan mountainbiken of bowlen. Ook samen een film middag- of avond houden is erg leuk en ontspannend. Nodig wat vrienden uit, zeg dat zij ook hun joggingpak aan kunnen trekken en zoek wat leuke films uit. Dit laatste kan vaak ook nog wel eens wat gedoe met zich meebrengen als er enkele verschillende meningen zijn over welke film(s) gekeken gaan worden. Zorg daarom dat je films uitkiest die voor iedereen leuk zijn en maak een kleine selectie en stel deze voor. Zo voorkom je dat een filmmiddag toch nog uitloopt op een meningsverschil over welke film het dus moet worden.

Probeer iets nieuws

Het is natuurlijk lekker om lui op de bank te liggen en doelloos series of films te kijken maar het kan ook erg leuk zijn om iets nieuws te proberen wat je normaal niet snel zelf zult doen. Nu kun je allerlei activiteiten verzinnen die je zelf niet snel zult doen zoals bungeejumpen, kano├źn of skeeleren maar dit zijn voor de meeste mensen toch ook niet de meest ontspannende activiteiten. Denk eens aan al die potten verf die ooit zijn aangeschaft en waar nooit iemand iets mee heeft gedaan. Pak een doek of zelfs een simpel A4 blaadje of oude cd erbij en laat je creativiteit de vrije loop. Of misschien vind je het wel leuk om verhalen te bedenken en te schrijven maar kom je er nooit aan toe. Je creativiteit gebruiken werkt vaak erg ontspannend en wellicht komt er nog wel een gaaf zelfportret of ander kunstwerk uit.