Geplaatst op

Wat doe je met de verlovingsring na de bruiloft?

Verlovingsring

De verlovingsring wordt traditioneel gedragen aan de linker ringvinger. Na de bruiloft mag hij daar blijven, want in Duitsland wordt de trouwring rechts gedragen. Als alternatief kan uw verlovingsring worden gebruikt als zijring voor de trouwring aan de rechter ringvinger. Of u kunt van uw verlovingsring een trouwring maken en deze in uw rechterhand veranderen.

Moeten verlovings- en trouwringen bij elkaar passen?

Als de verlovingsring na de bruiloft parallel aan de trouwring moet worden gedragen, dan moeten beide ringen natuurlijk op elkaar worden afgestemd. Dit is vaak makkelijker dan verwacht. Want als beide ringen aan verschillende handen gedragen worden, kunnen ze ook verschillende accenten leggen. En wanneer de verlovingsring als stapelbare ring naar de trouwring beweegt, is er meer mogelijk dan verwacht. Een klassieke verlovingsring met diamanten past bij bijna alles. En zelfs een mix van materialen kan een spannende blikvanger zijn. Nog een tip: als het helemaal niet lukt, heb je nog steeds de mogelijkheid om de verlovingsring als hanger aan een ketting om je nek te dragen.

Een verlovingsring kiezen: waar moet je op letten!

Ben je van plan om je geliefde ten huwelijk te vragen? En wil je verrassen met een verlovingsring? Dan moet je planmatig te werk gaan.

Juiste ringmaat

Natuurlijk moet je verlovingsring precies om de linker ringvinger van je toekomstige bruid passen. Het beste kun je stiekem een ​​ring lenen uit de juwelendoos van je geliefde – of de beste vriend of zus van je partner om hulp vragen. De juiste ringmaat is nu precies te achterhalen met een ringstokje. Of je gaat met de stiekem geleende ring naar de juwelier en laat hem de ringmaat opmeten. Als alternatief kunt u ons ringmeetlint laten opsturen en ongemerkt de ringvinger van uw (slapende) partner opmeten. Mocht de gemaakte verlovingsring toch niet passen: Bij ringladen.de kunt u de verlovingsring achteraf eenvoudig laten verwisselen.

Juiste stijl

Wat de juiste stijl voor de verlovingsring betreft, zijn uw gevoel voor esthetiek en nauwkeurige observatie vereist. Welke sieraden draagt ​​je geliefde? Liever zilver of goud? Liever eenvoudig of extravagant? Liever met diamanten of zonder? Misschien wil je meteen een paar verlovingsringen kopen en jezelf na de aanvraag laten zien met een verlovingsring? En last but not least moet u alvast een oogje houden op het toekomstige paar trouwringen – zodat de verlovingsringen ook na de bruiloft gedragen kunnen worden en een harmonieus paar vormen met de trouwringen.

Geschikt ringmateriaal

Het juiste materiaal voor de verlovingsring wordt enerzijds bepaald door het budget en anderzijds door persoonlijke voorkeur. Welk materiaal vinden jij en je partner leuk? Meer klassiek geelgoud of tijdloos platina? Heeft iemand van jullie een allergie? Dan moet je eventueel nikkel in het ringmateriaal achterwege laten. Wil je de ringen na de bruiloft dragen? Dan moet je meer geld investeren en vertrouwen op een harder materiaal dat ook niet bezoedeld.

Zoals je ziet, roept de zoektocht naar de perfecte verlovingsring zeker veel vragen op. Neem dus rustig de tijd om de juiste verlovingsring(en) te onderzoeken. Misschien kunt u uw geliefde ook onopvallend opnemen – en “toevallig” bij uw volgende wandeling door de stad langer voor de etalage van een juwelier blijven hangen en een paar vragen verduidelijken. Overigens kun je verlovingsringen natuurlijk ook nline kopen, bijvoorbeeld bij 123Gold, die ook eigen winkels heeft in Amsterdam en Rotterdam.